Information för dig som är nybörjare och inte har pistolskyttekort och eget vapen

Först deltar du i ett introduktionstillfälle där vi ger information om vår förening, har en genomgång av säkerhet och grundläggande skjutteknik och sen kör vi skytte med pistoler i kaliber .22LR.

Kostnaden för introduktionstillfället är 500 kr och i avgiften ingår lån av vapen, hörselskydd samt ammunition (50 skott).

Skulle du efter introduktionstillfället känna att du vill fortsätta med skytte och bli medlem i PK Haningeskyttar ska du delta i fem träningstillfällen där vi kör repetition och fördjupning av säkerhet, skjutteknik och annat nödvändigt.

Avgiften för detta är 1500 kr som innefattar ansökningsavgift för medlemskap samt utbildning och examination för Pistolskyttekortet.

Efter de fem träningstillfällena kan du söka medlemskap i föreningen.

Medlemsavgiften är för närvarande 1320 kr per år i vilket medlemskap i föreningen samt avgift till Pistolskytteförbundet ingår.

Vid träningstillfällena hyr du vapen och hörselskydd (har du egna hörselskydd rekommenderar vi att du använder dessa). Ammunition köpes i askar om 50 skott.

Observera: Vid första träningstillfället skall du ha med dig ett utdrag ur polisens belastningsregister i oöppnat originalkuvert.

Utdraget beställs med blankett 442.3 på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

All betalning på banan sker med kort, dvs inga kontanter.

Som pant vid lån eller hyra av vapen skall körkort eller annan identitetshandling lämnas.